Σεμινάρια

 • Σεμινάριο Υποκριτικής

  Συντονίστρια: Αννίτα Καγκάλου. Το θέατρο μέσα στην καθημερινότητα – Για όλους εσάς που ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε βιωματικά την εμπειρία του θεάτρου μέσα από τις τεχνικές της υποκριτικής. Έχουμε εξελιχθεί σε κοινωνία πληροφόρησης, αλλά διατρέχουμε τον κίνδυνο να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Το θέατρο είναι ίσως το πιο κατάλληλο μέσο για να μας βοηθήσει. Το Teatro Piccolo είναι ο χώρος που μας προσφέρει μέσα από το ομαδικό πνεύμα, αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι της ανταλλαγής με τον συνάνθρωπο, της συναλλαγής με τον εαυτό. Εδώ όλα λειτουργούν έξω από τις προκαταλήψεις και τους βασανιστικούς περιορισμούς της καθημερινότητας… Οι βασικές αρχές της Υποκριτικής ως μεσο αυτοέκφρασης καί επικοινωνίας. Οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη σκηνή του Teatro Piccolo.

 • Σεμινάριο Φωνητικής

  Μέθοδος FYP (Free your performance) by Dimitris Kiklis

  Τεχνική κι απελευθέρωση μέσα από μελωδίες και αυτοσχεδιασμούς που τοποθετούν σωστά τη φωνή και αποκαλύπτουν όλα της τα χρώματα, χωρίς στείρα άσκηση που αγχώνει, καταπιέζει και τελικά καταλήγει να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

  Μάθημα σε 4 μέρη:

  Α. Ζέσταμα
  Πρωτότυπες ασκήσεις χαλάρωσης, φωνητικής τοποθέτησης και σωματοποίησης της φωνής. (Μαθαίνουμε δηλαδή πώς από κάθε σημείο του σώματός μας πηγάζει ενέργεια που γίνεται φωνή)

  Β. ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ
  Ειδικές ασκήσεις για ηθοποιούς και τραγουδιστές, σωστής εκφοράς του λόγου, τονισμού των συμφώνων ώστε να ανοίξουν τα φωνήεντα.

  Γ. ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ( Vocal improvisation)
  Μετά από πολλές μελέτες και πρακτική εξάσκηση, η μέθοδος μας αποκαλύπτει όλα τα χρώματα της φωνής, μέσα από τη φαντασία. Μελωδίες που γίνονται εικόνες. Εικόνες που γίνονται ήχος.
  Ο μαθητής γίνεται ο ίδιος συνθέτης και στιχουργός της δικής του μελωδίας χωρίς να “αγχώνεται” για “να πατήσει σωστά σε συγκεκριμένη νότα” και σε “συγκεκριμένους στίχους” κι έτσι αποκαλύπτεται όλο το βάθος της ερμηνείας του.>

  Δ.ΤΡΑΓΟΥΔΙ
  Τίποτα δεν μπορεί να μένει μόνο στη θεωρία. Έτσι λοιπόν στο 4ο μέρος της μεθόδου FYP, ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ όλα όσα μας μαθαίνει η τεχνική μας. Ο μαθητής επιλέγει τραγούδια της αρεσκείας και της αισθητικής του κι έτσι ξεδιπλώνει το μεράκι και το ταλέντο του

  Free your performance and conquer the stage!!!

  Dimitris Kiklis

 • Ο Ηθοποιός στο φακό

 • Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού

  Συντονίζει η Αννίτα Καγκάλου. Χαμηλό κόστος, ολιγομελή τμήματα.

 • Κινησιολογία Butoh και Yoga

  Συντονίζει η χορογράφος Μαριάννα Τσαγκαράκη. Εβδομαδιαίες συναντήσεις Butoh: Ο χορός που αγγίζει βαθύτατα την ψυχή και αφυπνίζει το πνεύμα μέσα από έναν ιδιότυπο σωματικό σουρεαλισμό. Ένα νέο είδος κίνησης που συνδέει τη χορογραφία με τον αυτοσχεδιασμό.

 • Σεμινάριο Ενδυματολογίας

  Συντονίζει η Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου. Διάρκεια 4 μήνες (2ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις). Αναδρομή στις εποχές μέσα από τα κοστούμια με σκοπό την απόδοση της σκηνικής ατμόσφαιρας και την απελευθέρωση της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

 • Μακιγιάζ

  Συντονίζει η γνωστή makeup artist Δ. Χατζηδημητράκη. Διάρκεια 2 μήνες (δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις).

 • Θεατρικού Φωτισμού

 • Φωτογραφίας